VIA LATTEA – Sestriere – hotel Biancaneve – Rozpopczęcie sezonu we Włoszech
Na narty samolotem
[widgetkit id=41]
Terminy: 05.12 – 12.12.2015
VIALATTEA (1360-2823m npm) – Region Via Lattea oznacza dosłownie „drogę mleczną” i jest trzecim co do wielkości regionem Włoch, jednym z najbardziej znanych regionów narciarskich w całych Alpach. Via Lattea dysponuje 400 km tras o różnorodnym poziomie trudności oraz nowoczesnymi wyciągami o przepustowości 100 000 osób na godzinę. Via Lattea składa się z poszczególnych stacji: Sestriere, Sauze d’Oulx, Oulx, Sansicario, Cesana, Pragelato, Claviere oraz po stronie francuskiej Montgenèvre. Głównym atutem regionu jest malownicze położenie tras, bogata infrastruktura sportowa oraz rozwinięta baza hotelowa i gastronomiczna. Sezon zimowy trwa tutaj od połowy listopada do pierwszych dni maja.
Wyciągi – 1 – 5 – 38 – 33 |
Trasy Razem: 400 km Łatwe: 95 km Średnie: 218 km Trudne: 87 km |
Miejscowość: Sestriere – olimpijska miejscowość położona na wysokości 2035 m. w dolinie Sussa. Znana przede wszystkim z Zimowych Igrzysk, które odbyły się w 2006 roku. Symbolem Sestriere są dwie wysokie hotelowe wieże usytuowane na wjeździe do miasta. Architekturą bardzo przypomina francuskie miejscowości górskie, ale jej otoczenie jest w typowo włoskim stylu. Miasteczko bogate jest w restauracje, bary apre-ski oraz dyskoteki.
Hotel Biancaneve *** – usytuowany w miejscowości Sestriere u podnóża Alp, w odległości 400 metrów od centrum i głównych wyciągów regionu Vialattea (tylko 200m od nowoczesnej gondoli Sestriere Fraiteye). Hotel zbudowany z surowego kamienia oraz wytrzymałego drewna, które tworzą razem harmonijną całość ukazując prostotę i ciepło w klasycznym alpejskim stylu. Do dyspozycji gości oddane są: bar, sejf, bagażownia, darmowe WiFi, darmowy ski bus, parking, restauracja, narciarnia. W hotelu znajduje się również sauna (za dodatkową opłatą). Hotelowa restauracja serwuje dania kuchni tradycyjnej, wegetariańskie oraz bezglutenowe. Śniadania podawane są w formie bufetu, a obiadokolacje w postaci 3 dań do wyboru z dwóch propozycji.
Pokoje: posiada 51 pokoi: 2, 3 oraz 4 osobowe. Wszystkie wyposażone w prywatną łazienkę z suszarką do włosów, telefon oraz sat. TV
Termin: 05.12 – 12.12.2015
Cena: 665 €
Zniżki:
Dzieci do 14 lat: -80 €
Powyżej 14 lat: -35 €
Zniżki obowiązują przy 2 osobach pełnopłatnych w pokoju
Cena zawiera:
– 7 noclegów w pokoju dwu osobowym
– wyżywieniem 2 x dziennie (śniadania i 3 daniowe obiadkolacje)
– karnet narciarski – 6 dni Via Lattea (w tym jeden dzień Montgenevre)
– ubezpieczenie narciarskie KL 15 000 euro, NNW 3000 euro, bagaż 300 euro
– opieka pilota-rezydenta
– codzienne transfery do stacji narciarskich
– transfer lotnisko – hotel – lotnisko
– przewóz bagażu z Polski do hotelu
– instruktor SITN-PZN do dyspozycji grupy
Cena nie zawiera:
– taksa klimatyczna 1,5 €/ osobę / dzień (obligatoryjnie)
– ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej (OC): +10 €/ osobę
– dopłata do pokoju jednoosobowego: 130 €
– dojazdu:
– dopłata do biletu lotniczego Ryanair Kraków-Bergamo-Kraków ok. 70 € (na dzień 24.07.15)
Program wyjazdu:
05.12.2015 (sobota): od godz. 14:00 zakwaterowanie w hotelu, czas wolny, obiadokolacja
06.12 – 11.12.2015: jazda na nartach
12.12.2015 (sobota): po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu
REZERWACJA pod adresem biuro@njntravel.pl, w biurze lub pod telefonem 12 358 97 83